East Sweden

East Sweden som region tar sin utgångspunkt i Östergötland och städerna Linköping-Norrköping. I övrigt är vi inte så noga mer hur kartan ser ut. Varför? Jo, för att vi lever i en globaliserad värld där nyfikenhet, kunskap och innovationskraft förflyttar gränser. Precis som i East Sweden.

Tack vare det strategiska läget på ostkusten har vår del av landet haft stor betydelse för Sverige under flera århundraden. Från epoker av medeltida kungligheter, stormän och handelsplatser, till industrialismen och kunskapssamhällets framväxt. Idag är East Sweden en expansiv kunskaps- och innovationsregion med många internationella företag, framstående forskning och högklassiga utbildningar vid Linköpings universitet. Här finns närmare en halv miljon invånare, attraktiva boendealternativ, enastående naturvärden, sprakande studentliv och ett rikt kulturliv – och alltid plats för fler människor och företag som vill växa och utvecklas.

 

Nytänkande är vår drivkraft.
Linköpings universitet är känt för sin tvärvetenskapliga profil, sin starka forskning och sitt nytänkande. Med tre campus i två städer är Linköpings universitet en sammanlänkande faktor för utbildning, forskning, näringslivsutveckling och tillväxt. Tillsammans med kreativa innovationsmiljöer som våra science parks, regionens globala industriföretag och städerna i samverkan står Linköpings universitet för en modig innovationstradition. Livet som du vill ha det.

 

Vill du hitta nya utmaningar i karriären och en bättre balans i livet mellan arbete och allt det där andra du vill hinna med? Titta närmare på vår region, och vad vi kan erbjuda för karriärmöjligheter och drömboenden. Här finns närheten – och en mångfacetterad mix av spännande arbetsgivare, cityliv, sköna naturäventyr och färgstarkt idrotts- och kulturliv. Här formar du livet som du vill, med boende i stan, på landet eller i skärgården. Eller någonstans däremellan. Vad du än väljer, slipper du slösa timmar i bilköer. Mer tid för livet, helt enkelt.

 

Läs mer på East Swedens hemsida