Advisory board

Nulink Advisory Board är en mötesplats där 10 utvalda företagare på regelbunden basis träffas och diskuterar hur Nulink kan förbättra förutsättningarna för Linköpings företagare. Deltagarna har en ledande befattning och/eller är ägare av ett Linköpingsföretag.

 

Från vänster:

 

Yvonne Rosmark tidigare VD för Nulink och näringslivschef i Linköpings kommun.

 

Tomas Tränkner är marknadschef på inspektions och certifieringsföretaget FORCE Technology. Han är materialforskaren som blev marknadsförare. Tomas brinner för kommunikation och entreprenörskap. Skriva och podcasta är stora intressen. Han är även engagerad i  Affärshögskolan och samarbetar med IEI på LiU.

 

Medina Adilova studerar Politices kandidatprogrammet i statsvetenskap och nationalekonomi vid Linköpings universitet. Driver och skriver mycket om migrations-och integrationsfrågor kopplat till företagande och näringslivet.

 

Erik Janehall är VD och delägare i Roxenbyggarna AB sedan starten 2008 med sina ”döttrar” Roxenbyggarna fastighets AB samt Marcus J Måleri AB, även delägare och verksam i Nordiska Entreprenad AB. Brinner för att vårda och värna om dom sociala värdena hos både anställda och kunderna samt  bolagets värdegrunder , Personlighet, trygghet och kvalité. Har jobbat inom byggsektorn hela sitt yrkesverksamma liv.

 

Helena Thun är näringslivsutvecklare på Nulink.

 

David Bergman, Storbildsfabriken.

 

Elisabeth Wedenberg är jurist och grundare av den affärsjuridiska byrån Maminza AB. Elisabeth är aktiv inom affärsjuridiken som stort och ser glädjen med att vara jurist genom att få vara en del av resan på de bolag som drivs av eldsjälar. Elisabeth har tidigare arbetat som koncernjurist för HTC Sweden AB och har ett arbetsfält som sträcker sig nationellt såväl som internationellt.

 

Ivana Alilovic arbetar för Tielman Sweden som Marknadschef och Area Sales Manager. De är ett tillverkande företag som producerar olika typer av bakformar, främst till industribagerier och har ca 80 % på export. Det hon brinner för är försäljning, marknadsföring, affärsutveckling, ledarskap och entreprenörskap.

Ökad globalisering där vi tävlar på olika villkor utmanar oss på många sätt och Ivana tycker att det är viktigt med forum där näringsliv och kommun samarbetar för att öka förståelse för varandra och där vi tillsammans kan hitta lösningar på hur vi kan främja regionens utveckling och tillväxt.

 

Oskar Forsgren är VD och delägare av Fishy Minds. Ett produktionsbolag som hjälper företag och organisationer att synas genom bl.a. reklamfilm och grafiska presentationer. Oskar är intresserad av visuell kommunikation och tycker det är extra spännande med nya sätt att sticka ut i mediasorlet.

 

Magnus Lidén är grundare och ägare till Lidén Fastigheter. De bedriver ett modernt fastighetsbolag med fastigheter utspritt i Östergötland, men har slutet på 2015 förvärvat 10.000 kvm med bästa läge vid torgen i centrala Linköping. Målsättningen 2016 är att centrera beståndet till Linköpings city.

Han är också delägare Polstjärnan som är ett av Sveriges största bolag som bedriver boende för ensamkommande barn.

 

Magnus Thorarensen, marknadschef och en av grundarna till BRP Systems AB, ett Alumniföretag från Mjärdevi Business Incubator, nuvarande LEAD, och som haft en mycket positiv utveckling ända från bolagsstarten. Som entreprenör brinner Magnus för företagarnas villkor och möjligheter att växa och frodas. Hans övertygelse är att satsningar på nyföretagande och ökat samarbete mellan kommun och näringsliv skapar den tillväxt som Linköping upplever i dag.

 

 

Peter Uhlin är en nytänkande och resultatinriktad entreprenör som ständigt ser nya möjligheter. Egenföretagare som erbjuder rådgivning, utbildning, verksamhetsutveckling, agerar interimschef eller projektledare samt sitter i olika styrelser. I arbetslivet har Peter placerats där saker behöver effektiviseras, förändras eller utvecklas. Peter tror mycket på satsning på företagares kompetensutveckling. Med god kunskap om entreprenörsskapet, men också det operativa beslutsfattandet och ledarskapet är allt möjligt. Speciellt viktigt är det senare när företaget växer och får många anställda.