East Sweden bjuder på smarta städer och känslor i Almedalen

East Sweden Arena har öppet i dagarna tre, måndag 3 juli – onsdag 5 juli på Strandvägen 4 utanför hotell Wisby strand.

Arenan öppnar med att ifrågasätta påståendet om att landsbygden håller på att utarmas. Är det en falsk nyhet? Sedan fortsätter dagen med framtidens klimatsmarta städer. Är det smartare att bygga nya städer eller bättre att göra gamla städer smartare? Landets största infrastrukturprojekt Ostlänken är en given punkt.

 

Andra heta ämnen är cirkulär ekonomi, men ur perspektivet konkurrensfördelar, hållbar global handel och så frågan som blir allt viktigare att hitta svaret på i takt med ökande sjukskrivningar: Klarar hjärnan trycket från allt brus?

 

Första dagen avslutas med ett pass om löpning som vägen till högre IQ och bättre hälsa och till sist blir det löparskola.

 

Tisdagen är vikt för flyget om rymden under namnet Aerospace Almedalen.

 

Dag tre blir lika fylld av högintressanta ämnen. Varför går det så långsamt för nyanlända att etablera sig? Hur syresätter vi talanger för att skapa succéer? Kan uppstartsbolag vara storbolagens räddning? Är lättillgänglig socialtjänst ett brott mot lagen? Hur startas Sveriges hetaste startup-scen?

 

Som avslutning kommer känslorna in. Sovrummet, det nya väntrummet. När blir roboten förälskad i människan? Kan teknik göra språk begripligt för alla? Och som avslutningen på alltihop bjuds det till Östgötamingel.

 

Till East Sweden Arena kommer företagare, stadsråd, tjänstemän, politiker, experter inom olika områden, forskare och andra med insikt i de ämnen som avhandlas. Hela programmet sänds direkt, streamas, på almedalen.eastsweden.se och inspelningar finns därefter tillgängliga på samma adress.

 

För mer information, besök almedalen.eastsweden.se


Tillbaka till alla nyheter