Knepiga uppdrag bakom Årets företagare i Linköping

De senaste boksluten för Torpheimergruppen visar ett företag som växer organiskt med gasellfart. Därför var det välförtjänst när Lars-Göran Torpheimer utsågs till Årets företagare i Linköping.
– Det är resultatet av många duktiga människors ansträngningar, säger han.

Torpheimergruppen arbetar med installationer av olika slag, från eltekniken och IT-nätverk till energi och automation. Företaget har vuxit snabbt i en mogen bransch och har idag drygt 200 medarbetare.

 

– Vi inriktar oss på knepiga och konstiga uppdrag inom främst industri och offentlig sektor, berättar grundarna.

 

Det är ett lättsamt sätt att beskriva inriktningen på att vara problemlösare och förverkliga avancerade tekniska system. Vilket i sin tur förklarar hur man kan växa, dessutom snabbt, i en mogen bransch.

 

– Utmärkelsen bygger självförtroende i hela organisationen och sporrar oss i det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Lars–Göran.

 

Att fortsätta utvecklas är en viktig punkt för honom och hela företaget. Hittills har man gjort det av egen kraft, men nu är planen att fortsätta växa med strategiska köp av välskötta företag över hela landet, till exempel vid generationsskiften.

 

Grundaren har numera lämnat över det operativa ansvaret som VD till Mikael Hansevi. Lars-Göran är arbetande styrelseordförande och inriktar sig på koncernens framtid.

 

Årets företagare i Linköping utses av organisationen Företagarna. Syftet med priset är att uppmärksamma människan bakom företaget och belysa den samhällsnytta företagare gör. Nu går Lars-Göran Torpheimer vidare till regionsfinal med chans att bli Östergötlands representant i riksfinalen som avgörs i lokalen där Nobelfesten hålls, Blå hallen i Stockholms stadshus.


Tillbaka till alla nyheter