Därför bör du hyra kaffemaskin till företaget

En hyrd kaffemaskin med kaffeleverantör är en bra investering för ett nystartat företag. För dig som ägare frigörs värdefull tid och energi. Det kan dessutom gynna arbetsmiljön och de anställda.

När du startar företag måste varenda detalj klaffa. En detalj som inte ska underskattas är jobbkaffet. Anställda förväntar sig vanligen gratis kaffe på arbetsplatsen, och du kommer att behöva förhålla dig till jobbkaffet oavsett eget kaffebruk. Den snabba lösningen är en elektrisk kaffebryggare och några påsar bryggkaffe, men är det effektivt i längden? Eller ska du istället överlåta allt kafferelaterat till Sweet Coffee – din kaffeleverantör med en hyrd kaffemaskin?

Genomsnittssvensken dricker tre koppar kaffe om dagen, vilket innebär att flera av dem dricks under arbetstid. Med bra jobbkaffe får du alltså betydligt nöjdare anställda, och därmed bättre resultat för ditt nya företag.

Jobbkaffet – stommen i svensk arbetskultur

Att säga att gratis kaffe på arbetsplatsen är viktigt för svenskar vore en underdrift. Många betraktar det till och med som en rättighet, och missnöjda anställda har gått till facket angående frågan och vunnit. Det handlar inte bara om ett beroende eller att orka sig igenom tidiga morgnar – kafferasten är en tid för umgänge kollegor emellan för att stöta och blöta arbetsfrågor eller ladda om hjärnan.

Tid för det viktiga med hyrd kaffemaskin

En kaffebryggare må verka som den snabba lösningen, men sedan ska kaffet ständigt fyllas på. En trasig maskin ska lagas eller bytas ut. Och så ska någon brygga nytt kaffe när kannan dricks ur, och rengöra i och runt bryggaren. Har du ett nystartat företag blir denna någon vanligen du. En kaffeleverantör tar ifrån dig dessa bekymmer, och Sweet Coffee inkluderar även underhåll av kaffemaskinen.

Tro det eller ej så finns en miljöaspekt också: så mycket kaffe hälls i slasken att det motsvarar var tredje kopp som dricks. Med en kaffemaskin tar var och en istället bara så mycket kaffe som den vill ha.

En kaffemaskin på jobbet verkar lyxigt, men hemligheten är att du som ägare gynnas mest då du sparar tid och energi till det viktigaste.