Så inreder du kontorslandskapet smart

Många funktioner och personer ska samsas i ett kontorslandskap. För att skapa en trivsam arbetsmiljö krävs det en genomtänkt inredning. Arbetsplatserna behöver vara ergonomiska att arbeta på och ljudnivån på en rimlig nivå för att främja arbetsmiljön.

Ett smart inrett kontorslandskap kan öka produktiviteten men även skapa en behaglig och kreativt arbetsplats. Att tänka på allt från kabelhantering till ljudabsorbenter är viktigt för arbetsmiljön. Du hittar allt som krävs för effektiv kabelhantering här. Att ha sladdar och kablar på golvet kan vara en snubbelrisk och en fara för medarbetarna. Det finns massor med bra och funktionella produkter för att ha koll på alla sladdar.

Låga ljudnivåer skapar lugn

Ljudabsorbenter på väggarna är ett måste för att dämpa både ljud och brus. Lägre ljudnivåer i kontorslandskapet ger en lugn arbetsplats med mindre stressade medarbetare. En dålig arbetsmiljö på kontoret kan leda till att människor blir sjuka. Att kontoret är har bordsskärmar eller bås bidrar också till att ljudet dämpas. Det ger även en känsla av avskildhet som kan vara positivt.

“Undersökningen visar att anställda gömmer sig på toaletten för att få lugn och ro.” Läs mer här

Prioritera ergonomiska arbetsplatser

Kontorsstolar och skrivbord vid varje arbetsstation behöver vara ergonomiska. Det är en fördel att välja bord och stolar som går att justera efter användaren. Det är även bra att anpassa möblerna efter den ytan som finns att tillgå. Välj även färger som knyter ihop kontoret. Tänk på att färg kan ge liv till kontoret. Det gäller att tänka på allt för att kunna skapa ett optimalt kontor för medarbetarna.