Så inreder du ett nyöppnat kontor

När det är dags att inreda det nya kontoret är det viktigt att tänka till. Inredningen har betydelse både för att personalen ska kunna jobba effektivt men även för att må bra i kontorsmiljön. Satsa på bland annat bra kontorsmaterial, växter och inredningsdetaljer i färg.

Inredningen på ett kontor spelar en viktig roll. På kontoret spenderar medarbetarna mycket av sin vakna tid och därför är det viktigt att miljön bidrar till inspiration, kreativitet och välmående. Förutom att inredningen ska vara estetiskt tilltalande behöver den även vara funktionell. För att kunna hålla effektiva och kvalitativa möten behövs exempelvis whiteboards. Det finns ett brett sortiment av whiteboards att välja mellan. Det gäller att hitta en whiteboard som passar rummet i fråga och smälter in i inredningen. I ett mötesrum och konferensrum är det givet att ha en whiteboard. Det är även viktigt att inreda med andra saker som pennor, bekväma stolar, bra konferensbord som rymmer många, anteckningsblock och pennor.

Växter och färg är viktiga inslag i inredningen

Hur bra personalen på ett kontor trivs har till stor del att göra med inredningen. Ett kontor med dålig belysning som är målat i grått kan ta kål på vem som helst. Färg och detaljer i inredningen bidrar mycket till helhetsintrycket av kontoret. Färger har även en stor inverkan på måendet. Därför ska du välja färg med omsorg när det nya kontoret ska inredas. Det handlar inte om att måla om hela kontoret i olika färger utan det räcker med att inreda med olika inredningsdetaljer som har färg. Växter är en annan viktig komponent i inredningen på ett kontor. Ett tips är att satsa på växter som är tåliga. En annan fördel med växter är att luften blir bättre.

Prioritera bra belysning och naturligt ljus

Belysningen är viktig både för inredningen och för hur bra personalen kan arbeta. Det krävs att det finns en takbelysning men även punktbelysning på skrivbordet. Belysning bidrar både till stämningen och till att kunna arbeta effektivt. Om det är möjligt är det en bra idé att låta det naturliga ljuset strömma in kontoret. Människor mår generellt bättre av naturligt ljus. Tänk på upphängningen av gardinerna för att få ett optimalt ljusinsläpp. Det är en fördel om kontorsmöblerna är ergonomiska och estetiskt tilltalande.